Haarlem Culinair 2015

In Food Events, Nieuws by Arianna Ardia-Wenink

Haarlem Foodies, opgelet, het leukste foodevent van Haarlem staat weer voor de deur: Haarlem Culinair! Vier dagen lang, van donderdag 6 augustus t/m zondag 9 augustus 2015 wordt de Grote Markt voor de 21ste keer weer volledig omgetoverd tot een culinair terrein.

Haarlem culinair is met jaarlijks zo’n 70.000 bezoekers een smaakfestival van formaat. Verschillende restaurants uit Haarlem en omgeving presenteren zich tijdens dit evenement aan de bezoekers met ieder een eigen stand met hun specialiteiten.  Daarnaast muziek en natuurlijk een lekker drankje. Proeven en genieten dus.

Deelnemende restaurants dit jaar

Met 13 voornamelijk Haarlemse restaurants is de bezetting weer maximaal. Twee deelnemers maken hun debuut op Haarlem Culinair: Restaurant Toujours en Restaurant De Uitkijk. Hieronder de hele lijst:

Restaurant ML
Restaurant de Uitkijk
Restaurant Fris
Wijn & Ko
Vis & Ko
Brick
SushiTime
Dijkers
Haven van Zandvoort
Toujours
Brasserie de Karmeliet
De Jopenkerk
Ratatouille food and wine.

Alle zullen zij zorgen voor kleine gerechten en bijpassende wijnen. Minimaal één wijn zal van Duitse origine zijn aangezien het Duits Wijnbureau als sponsor betrokken is bij het evenement. Als we op de voorgaande edities af mogen gaan, zullen we de oesterman niet missen en kunnen we weer genieten van een heerlijk koude Scroppino.

Haarlem Culinair

(Foto: Arianna Ardia)

Haarlem Culinair

(Foto: Arianna Ardia)

Prijs

Het evenement is weer gratis te bezoeken, zoals vorig jaar geen entreeprijs meer. Maar… als ik heel eerlijk mag zijn heb ik het gevoel dat de prijs van de hapjes en drankjes elk jaar stijgt.

Openingstijden

Op donderdag 6 augustus gaan de ‘deuren’ open om 17.00 uur. De dagen daarna Culinair vanaf 13.00 uur tot 23.00 uur.

Haarlem Culinair 2015

(Foto: Arianna Ardia)

Locatie

Grote Markt Haarlem
2011 RD Haarlem
www.haarlemculinair.nl

[Bron: Haarlem Culinair]

 

Volg ons!

Volg Haarlem Foodies via social media en blijf op de hoogte van de leukste eten  & drinken weetjes van Haarlem & omgeving!
facebook.com/haarlemfoodies
twitter.com/haarlemfoodies
pinterest.com/haarlemfoodies

Arianna Ardia-Wenink

Afkomstig uit Florence, ben ik me steeds meer een mug gaan voelen. In mijn vrije tijd vind ik het vooral leuk en lekker om uit eten te gaan, wijn te proeven en culinaire events te bezoeken. Ik hou ook heel veel van koken en mijn gasten te verwennen en te verrassen. Met de Italiaanse keuken natuurlijk, maar niet alleen. Ik kan uren over eten praten en ik vind het leuk om culinair nieuws en mijn ervaringen met jullie te delen.

Latest posts by Arianna Ardia-Wenink (see all)