Food Soul Festival

Food Soul Festival Amsterdam, 29-30-31 januari 2016

In Food Events by Nicoletta Tavella

Amsterdam houdt van food trucks. Wij houden ook van food trucks! En daarom gaan we naar het Food Soul Festival in Amsterdam op 29, 30 en 31 januari!

Het wordt een weekend vol lekker eten en fijne soulmuziek. Dé perfecte combinatie!
De Kromhouthal heeft een mooi uitzicht op het IJ en ligt vol food trucks die de verrukkelijkste dingen verkopen. Je vindt er o.a. oesters, crêpes, grillpizza, hot dogs, burgers, ambachtelijk gebrouwen bier, een wine bar en een pop-up dessert restaurant… What’s not to love about the FSF?
Misschien alleen het feit dat je je eigen (eko-plastic) glas moet kopen, net als bij de Rollende Keukens. Dat vind ik een beetje een minpuntje want ik wil geen verzameling plastic glazen beginnen, maar goed…

De muziek wordt verzorgd door Vinyl Mobile, Jack Jukebox en Candyman.

De toegang is gratis en je betaalt je eten en drankjes – én plastic glas – met speciale FSF-muntjes (t.w.v. 1,25 euro per stuk).

Wil je weten welke food trucks aanwezig zullen zijn? Kijk op het Facebook profiel van de Food Soul Festival: https://www.facebook.com/events/1340384432645660/

Food Soul Festival

Food Soul Festival logo

Locatie:
Kromhouthal (de Overkant) Amsterdam
Gedempt Hamerkanaal 231, 1021KP Amsterdam.
Meer info over deze plek: www.kromhouthal.com

Bereikbaarheid:
Pontje (evt. met fiets) van Centraal Station naar IJ-hallen; deze overstap is gratis en duurt ca. 2 minuten. Daarna is het ca. 3 minuten fietsen of ca. 7 minuten lopen. Iedere 6 minuten gaat er een pont naar de overkant.

Bus 32 en 33 vanaf halte Johan van Hasseltweg naar Amsterdam-Noord (IJ-hallen). Bus 38 vanaf halte Hamerstraat.

Openingstijden:
Vrijdag 29 januari
2016: 16.00 – 24.00 uur
Zaterdag 30 januari 2016: 12.00 – 24.00 uur
Zondag 31 januari 2016: 12.00 – 22.00 uur

Voor meer info over de Food Soul Festival ga naar www.foodsoulfestival.nl


 

Nicoletta Tavella

Nicoletta Tavella

Cooking teacher at La Cucina del Sole
Nicoletta heeft zichzelf verdiept in technieken en originele recepten die binnen haar familie van moeder op dochter zijn overgegaan en haar culinaire capaciteiten verfijnd met master classes bij Gambero Rosso in Rome, een sommelier diploma en vooral door ontelbare praktische experimenten. Ze wordt terecht gezien als culinair Italië-expert en wordt regelmatig gevraagd voor advies over de Italiaanse keuken o.a. door de Consumentenbond, tv-programma’s als Kassa! Pestotest (Vara), “De smaakpolitie” (SBS6), “Herrie in de keuken” (RTL4) , radioprogramma’s als “Dichtbij Nederland” (Radio 5) en “Winfrieds Woonkamer” (NTR), kranten en blogs. Nicoletta heeft veel boeken gepubliceerd, o.a. “Antipasti” , “Cucina di casa mia – Recepten van een Italiaanse familie”,“Gewoon Gezond”.

Nicoletta geeft les Italiaanse keuken in haar eigen kookschool"La Cucina del Sole".
Nicoletta Tavella