Fastfood-classics krijgen chocolade jasje bij Dobla op Horecava 2018

In Food Events, Nieuws, Producten, Shopping, Trips, Uit eten/drinken by Arianna Ardia-WeninkLeave a Comment

En bekende chef-koks en patissiers strijden in The Dobla Pastry Battle

Met de start van Horecava 2018 vandaag, is ook de Fast Chocolate Experience van Dobla (in hal 7) geopend. In samenwerking met Horecava toont Dobla, groot geworden in chocolade decoraties, hier hoe je een traditioneel concept als fastfood in een nieuw, chiquer jasje steekt. Onder het motto ‘reinventing the classics’ werpt Dobla nieuw licht op fastfood-evergreens door onder andere Chocolate Fries, Chic Shakes en de Donut Topper te presenteren. In de Fast Chocolate Experience kunnen bezoekers nog t/m donderdag 11 januari een ‘fastfood-meal’ van chocolade halen op een dienblad. Dobla sluit de laatste beursdag van Horecava 2018 af met de eerste Nederlandse editie van The Dobla Pastry Battle. Acht bekende chef-koks en patissiers gaan dan de strijd aan in de lekkerste wedstrijd van het land.
Horecava

Chocolate Fastfood

Fast Casual en Instagrammable

Waarom moeten frietjes eigenlijk altijd gefrituurd worden? En hoe maak je dé rage uit de Verenigde Staten, de uitbundige maar calorierijke freakshake, net zo lekker maar iets minder overdadig en net even wat chiquer?
Dobla inspireert ondernemers in de FoodService om met chocolade nieuwe en verrassende producten te creëren. Zo vervangen Dobla’s Donut Topper en Cookie Topper de traditionele icing-versiering door een bijzondere chocolade-icing met print. FoodService-ondernemers kunnen zo hun donuts en cookies snel van een eigen stijlvolle decoratie of boodschap voorzien. Dobla presenteert op Horecava 2018 tevens een koffie- en ijsconcept. Deze concepten bestaan uit decoraties en toppings die van elk kopje koffie en ieder ijsje gemakkelijk een Instagrammable verwenmoment maken en ondernemers de mogelijkheid bieden om op eenvoudige wijze een grote meerwaarde te creëren. Ook de Chocolate Fries en de Chic Shake voldoen aan alle eisen van deze tijd: verrassend, van hoge kwaliteit en bij uitstek een lust voor het oog.
De combinatie ‘verrassend vertrouwd’ doet het volgens Rogier Snoeks van Dobla goed. “Consumenten grijpen steeds meer terug naar traditionele waardes en naar dingen die ze herkennen. Ze verwachten daarbij wel convenience en kwaliteit, dat noemen we fast casual, én ze willen ervaringen delen. En dan is het natuurlijk wel zo fijn als het geheel een fraai plaatje op Instagram oplevert.”
Horecava

Chocolate Fries met saus

The Dobla Pastry Battle

Dobla sluit de Horecava dit jaar spetterend af met de eerste Nederlandse editie van The Dobla Pastry Battle, in samenwerking met het Gastronomisch Gilde. Acht teams van bekende patissiers en chef-koks strijden in drie rondes om de titel ‘The Dobla Pastry Battle Champion Edition NL 2018’. De competitie vindt plaats in de wedstrijdkeukens van het Gastronomisch Gilde op Horecava (in hal 7, naast Dobla’s Fast Chocolate Experience) en kan gevolgd worden door het aanwezige publiek en via de livestream.

De deelnemers aan The Dobla Pastry Battle

Team – Bedrijf
Ad Waijers & Jordi van Eden – Cingel College, Breda
Alberto van de Water & Nadia Jongejan – De Duinerij, Sint Maartenszee
Amy Kotterer & Annabel Joor – Hotel Okura, Amsterdam
Bas Vester & Tymon Roest – Restaurant Aan de Zweth, Schipluiden
Gert van der Heijden & David de Jong – Het Roode Koper, Ermelo
Henrik Wullems & Roelof Vuijk – Landwaart Culinair & Patisserie Jarreau
Jeroen Goossens & Ruben Trigt – Jeroen Goossens Dutch Pastry, Almere
Sebastiaan Kikkert & Marc Jonker – La Grande Brasserie Bodon, Amsterdam
De jury bestaat uit drie gerenommeerde vakmensen: Michel Willaume, Marike van Beurden en Ivo Wolters. Chef Adriaan van Haarlem is ceremonieel jurylid.

Over Dobla

Het familiebedrijf Dobla is sinds de oprichting in 1950 uitgegroeid tot een mondiale speler op de markt voor chocolade decoraties. Daarbij onderscheidt Dobla zich met een assortiment handgemaakte decoraties. Dobla heeft ca. 450 medewerkers en levert aan klanten in meer dan 100 landen. Dobla heeft een hoofdkantoor in Heerhugowaard, een Dobla Store en museum in Alkmaar en vestigingen in België, de Verenigde Staten, Vietnam en Hong Kong. Website: www.dobla.com

Arianna Ardia-Wenink

Afkomstig uit Florence, ben ik me steeds meer een mug gaan voelen. In mijn vrije tijd vind ik het vooral leuk en lekker om uit eten te gaan, wijn te proeven en culinaire events te bezoeken. Ik hou ook heel veel van koken en mijn gasten te verwennen en te verrassen. Met de Italiaanse keuken natuurlijk, maar niet alleen. Ik kan uren over eten praten en ik vind het leuk om culinair nieuws en mijn ervaringen met jullie te delen.

Latest posts by Arianna Ardia-Wenink (see all)

Roep iets!