Chattable

Samen dineren met Chattable

In Nieuws, Shopping, Uit eten/drinken by Arianna Ardia-Wenink

Omdat samen eten leuker is dan alleen. Zo dachten de makers van de app, waaronder onze Haarlem Foodie Martin Opdam, bij deze Haarlemse creatie met landelijke relevantie en dekking.

Wil je uit eten maar heb je niemand om mee naar het restaurant te gaan? De nieuwe app Chattable biedt uitkomst.

De Nederlandse app Chattable zorgt ervoor dat alleenstaanden en zakenmensen niet meer ‘in hun uppie’ hoeven te eten in restaurants. De dienst biedt speciale tafels in aangesloten restaurants waar ‘alleeneters’ samen kunnen dineren. Van tevoren weet je niet wie er bij je aan tafel zit, alleen waar je tafelgenoten vandaan komen.

Hoe werkt Chattable?

Via de app vind je, waar dan ook bent, restaurants die bij Chattable zijn aangesloten. Het enige wat je hoeft te doen is je aanmelden op de app en kijken of er in het restaurant van je keuze al anderen aan de Chattable zitten. Reserveren of gewoon binnenlopen en gezellig aanschuiven.

Geen dating

Volgens Martin Opdam, mede-oprichter van Chattable, is het niet de bedoeling om via de app te gaan daten. Je ziet dan ook niet het geslacht of de leeftijd van je tafelgenoten. “Voor een leuk gesprek hoef je maar heel weinig te weten van iemand, in wezen is de taal die iemand spreekt voldoende.”

Gratis

De app is gratis voor iOS en Android.

Winnaar publieksprijs Haarlemvalley 2015

Woensdag 25 november 2015 werd het jaarlijkse evenement Present Your Startup – georganiseerd door Haarlemvalley – gehouden. Chattable is winnaar van de publieksprijs. In de foto boven dit artikel ontvangt mede-oprichter van Chattable en teamlid bij Haarlem Foodies, de publieksprijs.

Arianna Ardia-Wenink

Afkomstig uit Florence, ben ik me steeds meer een mug gaan voelen. In mijn vrije tijd vind ik het vooral leuk en lekker om uit eten te gaan, wijn te proeven en culinaire events te bezoeken. Ik hou ook heel veel van koken en mijn gasten te verwennen en te verrassen. Met de Italiaanse keuken natuurlijk, maar niet alleen. Ik kan uren over eten praten en ik vind het leuk om culinair nieuws en mijn ervaringen met jullie te delen.

Latest posts by Arianna Ardia-Wenink (see all)