Culinaire trends

Culinaire trends

In Nieuws, Producten, Reviews by Rogier Mostert

Soms lijkt eten wel op mode: de trends wisselen elkaar in razend tempo af. Een bedrijf dat stockfoto’s verkoopt, speelt hier slim op in door trends te voorspelen op basis van de culinaire foto’s die zij verkopen.

Als je beelden of video nodig hebt voor bijvoorbeeld je website of een tijdschrift, dan kan je terecht bij diverse websites die dat verkopen. Je kunt het daarna in veel gevallen direct downloaden. Als je voldoende beelden verkoopt en goed bijhoudt waar ze over gaan, dan kan je trends gaan signaleren. Deze trends kan je vervolgens mooi visualiseren met zogenaamde infographics. Dat zijn grote visuals die complexe gegevens op een overzichtelijke en leuke manier laten zien.

Culinaire trends in een infographic

Het bedrijf Shutterstock heeft dat slim gedaan met de culinaire beelden die in 12 maanden via hun site zijn gedownload. Het resultaat: een infographic met culinaire trends. Ze hebben dit omgezet naar één enkele afbeelding, maar ook naar een interactieve website met beeld, geluid en video.

Wetenschappelijk verantwoord?

Of de trends van Shutterstock wetenschappelijk verantwoord zijn en of het statistisch gezien representatief is, weet ik niet. Een aantal van de stijgingen uit de infographic, heb ik ook op Google Trends waar kunnen nemen. Vaak kwam het beeld overeen, maar dat was niet altijd het geval. De infographic laat in ieder geval wel op een leuke manier een aantal culinaire trends zien. Slim natuurlijk, want hierdoor komt het beeldmateriaal van dit bedrijf extra onder de aandacht. Ben je nieuwsgierig geworden? Bekijk dan de infographic en herken de trends.

 

Copyright / bron: Shutterstock.com

Dit bericht is eerder gepubliceerd op Foodish.nl

Volg mij via

Rogier Mostert

Geboren en getogen Haarlemse Bourgondiër. Op mijn weblog Foodish.nl probeer ik mensen te enthousiasmeren voor eerlijk en ambachtelijk eten en drinken. Weet wat je eet en geniet daar intens van!
Volg mij via

Latest posts by Rogier Mostert (see all)