Roast Chicken Bar

Coming Soon: Roast Chicken Bar aan de Turfmarkt

In All, Nieuws, Uit eten/drinken by Lizzy Martin

Op de Turfmarkt, waar tot een paar jaar geleden nooit iets gebeurde maar waar inmiddels Wijn & Ko glorieert en ook al een traiteur zit,  opent binnenkort een nieuw restaurant: de Roast Chicken Bar.

We schreven al eerder over de “verhipping” van fastfood: na de hotdog en de hamburger is het nu de beurt aan de doodgewone geroosterde kip om verculiniseerd te worden. En dan is het best wel bijzonder dat er ineens twee nieuwe, kippige zaken bijkomen in Haarlem, want na de Kippenhal (die in oktober open wil gaan), krijgen we er in het najaar dus ook  Roast Chicken Bar bij.

Voorgevel Roast Turfmarkt

Voorgevel Roast Turfmarkt

De initiatiefnemers en eigenaars van Roast, Bas Lammersen en Michael Kras, hebben een duidelijke visie voor ogen. Roast Chicken Bar moet een plek worden waar je komt voor de beste kip van Haarlem. En omstreken. En daarbuiten. Niet meer en niet minder. De kip van Roast heeft een normaal leven gehad, komt rechtstreeks van de boer en wordt na aankomst in Haarlem niet bedolven onder dikke ladingen saus en verstopt in heftige marinades, nee, bij Roast krijgt kip de hoofdrol die ze verdient.

De heren zijn er al bijna een jaar mee bezig, met dat idee. Daarvoor hebben ze hun sporen in de horeca al verdiend met het opzetten en/of vernieuwen van verschillende zaken aan het Zandvoortse strand en in Amsterdam, zoals La Cage, het Noorderbad en George No.5.

Roast Chicken Bar

Roast Chicken Bar

Ondertussen moet er in het pand aan de Turfmarkt nog wel een en ander gebeuren: waar voorheen een winkel zat in schildersbenodigdheden, moet nu een stoere, sfeervolle zaak komen met een grote bar, een ruimte voor take-away en achterin een fijne plek om te eten en met de prachtige ruimte die Bas en Michael nu tot hun beschikking hebben, moet dat zeker lukken.

De heren hopen ergens in het najaar open te gaan en de Haarlemmer niet alleen de beste kip te bieden, maar ook een plek waar je overdag het beste eitje van Haarlem (en omstreken en daarbuiten) kunt eten, geserveerd op een nog redelijk onontdekt plekje in Haarlem Centrum, waar je bij goed weer ook heerlijk buiten kunt zitten met uitzicht over het Spaarne en de bootjes. En dat alles voor een betaalbare prijs.

En dat is niet niks. Haarlem Foodies gaat dan ook zo snel mogelijk proeven wanneer Roast opengaat!

 

Lizzy Martin

Lizzy Martin

Lizzy Martin (Oud-Beijerland, 1973) woont sinds 2004 in Haarlem, samen met haar man en haar tweelingzoons en is gek op koken, schrijven over koken, gintonic, intieme dineetjes, goede wijn, feestjes, het Spaarne, haar vrienden en gezin.
Lizzy Martin