British Museum of Food

The British Museum of Food: ‘s Werelds eerste Voedsel Museum

In Producten, Trips by Arianna Ardia-Wenink

Redenen genoeg om naar Londen te gaan. Nu is er eentje bij: ‘s Werelds eerste Voedsel Museum. The British Museum of Food in Londen richt zich op de geschiedenis, de ontwikkeling, de wetenschap en de kunst van eten.

Een reisje naar Londen in het vooruitzicht? Nog een leuk weekendje weg te goed? Foodies, opgelet: hij is open, het British Museum of Food. Het museum is ruim 750 vierkante meter groot en is een initiatief van voedselondernemers Harry Parr en Sam Bompas, die vooral bekend werden met hun sensationele puddingen.

British Museum of Food

Het is een standaard kijk-en-luister museum: de nadruk ligt op interactie. Bezoekers kunnen tentoonstellingen over Voedsel in kunst bekijken, maar ook zien hoe de spijsvertering werkt, dingen proeven en de wereld van chocolade verkennen.

Het British Museum of Food is het eerste en enige voedselmuseum ter wereld. En meeteen is er een vervolg:  vijf dagen na de opening is het tweede voedselmuseum geopend in Brooklyn, New York. Dit museum is twee keer zo groot als zijn Londense zusje en de eerste tentoonstelling is er gewijd aan, hoe kan het ook anders, de hamburger.

British Museum of Food

Praktische details The British Museum of Food

Address :
1, Cathedral Street
Borough Market
London SE1 9DE
www.bmof.org

Openingstijden :
Wednesday to Friday : 12.00 – 18.00
Saturday : 10.00 – 18.00
Sunday : 10.00 – 17.00

Tickets :
Bij de ingang:
Adult: £5
Children: £4
Prebook your tickets on billetto.co.uk

Arianna Ardia-Wenink

Afkomstig uit Florence, ben ik me steeds meer een mug gaan voelen. In mijn vrije tijd vind ik het vooral leuk en lekker om uit eten te gaan, wijn te proeven en culinaire events te bezoeken. Ik hou ook heel veel van koken en mijn gasten te verwennen en te verrassen. Met de Italiaanse keuken natuurlijk, maar niet alleen. Ik kan uren over eten praten en ik vind het leuk om culinair nieuws en mijn ervaringen met jullie te delen.

Latest posts by Arianna Ardia-Wenink (see all)