Bon appétit avec Orangina

In Dranken, Food Events, Producten, Recepten, Reviews, Shopping, Uit eten/drinken by Daniëlle Martens

Wat voor een herinneringen komen er naar boven als je aan Orangina denkt? Flashbacks naar je Franse vakantie, zonnige Spanje, en even schudden voor gebruik?

Ik was op dinsdag uitgenodigd om een Orangina Lunch te bezoeken bij de Westergasfabriek te Amsterdam. Hier was ik wel erg nieuwsgierig naar, want kunnen we echt even terug gaan naar onze zonnige zomerse dagen? De entree kon niet missen, een foodtruck tegenover een gezellig Franse bistro, die speciaal voor deze lunch was aangekleed. Franse muziek, welkomstdrankje en een chef van origine uit Frankrijk. Aan alles is gedacht.

De Orangina verrassingslunch gaat van start met een Orangina yoghurt smoothie met een vleugje Grand Marnier. Wat een heerlijke combinatie. Het volgende gerecht is erg verrassend; een coquille geserveerd met een Orangina-schuim, Fukaki chips en een crème van venkel. Ondertussen zit ik te popelen op de volgende gang want dit is eendeborst met een Orangina-cranberry saus op een bedje van aardappelmousseline. De saus is echt verrukkelijk.

Er is ondertussen genoeg te beleven voor het oog tijdens de lunch. In de bodem van de Orangina glazen staat een leuk motto “Enjoy and be Happy” en als afsluiter een kunstwerk van Orangina bavarois, gouden chocolade, bloedsinaasappelaus, paarse bloemetjes en crumble.

Wat was deze middag een feest, en ja voor even was ik in Frankrijk.

Orangina