Kookboekreview: Gewoon Gezond

Boekreview: Gewoon Gezond

In Recepten, Reviews by Alexandra Besel

De titel van het boek ‘Gewoon Gezond’ van Rolien Scheepbouwer en Nicoletta Tavella dekt de lading. Dat is zowel de kracht als de uitdaging.

Dit boek is een no-nonsense handboek voor een gezond eet- en leefpatroon vol duidelijke uitleg, praktische tips en adviezen. Gezond verstand en logica zijn daarbij leidend en verandering van (fout eet)gedrag het doel.
Prima kun je denken, maar gezond moet tegenwoordig haast wel in een sexy en opwindende verpakking aangeleverd worden om te verkopen. Want groene smoothies, yoga, verre reizen om de eetlifestyle aan de andere kant van de wereld te ontdekken en superfoods lijken ons over de streep te moeten trekken om anders te gaan eten. Die glamourwikkel krijg je met dit boek dus niet. Is dat jammer? Ligt eraan wat je zoekt.

Rolien Scheepbouwer is verantwoordelijk voor het theoretische gedeelte in het boek. Haar inzichten en adviezen komen voort uit de diverse opleidingen die zij gedaan heeft in combinatie met vijftien jaar lang praktijkervaring in het begeleiden van mensen op het gebied van gezond eten, afvallen, fitter en sterker worden.

De heldere adviezen in het boek, gebaseerd op natuurvoeding en orthomoleculaire voedingsleer, zijn bedoeld als informatie met als achterliggende gedachte; hoe meer je weet hoe betere keuzes je kunt maken. Praktisch, toegankelijk, simpel, duurzaam, biologische, milieuvriendelijk en natuurlijk zijn daarbij het uitgangspunt.
In het boek is elk eetmoment te vinden; van ontbijt, lunch, tussendoortjes en diner tot gezonde snacks en drankjes. Rolien geeft daarbij in 170 !! pagina’s zeer bruikbare tips met betrekking tot gezonde producten, voedingsstoffen en hoeveel je wanneer het beste kunt eten.

Naast veel informatie bevat het boek ongeveer 50 recepten gebaseerd op de ideeën van Rolien. Nicoletta Tavella, eigenaar van Italiaanse kookschool La Cucina del Sole en kookboekenauteur, is verantwoordelijk voor dit deel van het boek.
De gebruikte ingrediënten zijn puur natuur met aandacht voor mens, dier en milieu, e-nummer-, tarwe, suiker- en koemelkvrij.

Ook de recepten vallen in de categorie ‘no nonsense’. Ze zijn uiteraard gezond en smakelijk maar ook zeer maakbaar (lees niet ingewikkeld). Hierdoor zijn ze heel goed te maken als je een gezin hebt en daarnaast een drukke baan.

Dus ben je op zoek naar een gedegen boek vol tips en heldere theorie in combinatie met lekkere en verantwoordde recepten dan mag Gewoon Gezond niet in je boekenkast ontbreken.

Gewoon GezondRolien Scheepbouwer & Nicoletta Tavella
Meer informatie/bestellen
Prijs: € 24,95

Enthousiast geworden? Haarlem Foodies geeft een boek weg onder onze lezers. Volg Haarlem Foodies op Facebook en laat in een berichtje weten waarom jij dit boek wilt winnen. Donderdag 27 augustus a.s. wordt de winnaar per e-mail gefeliciteerd en worden er afspraken gemaakt voor het verzorgen van het boek.

Deze review is eerder gepubliceerd geweest op Fabulous Food Fan.

Alexandra Besel

Alexandra Besel

Ik ben Alexandra Besel, bewust genietende Bourgondiër, kookboekenverslindster, luie moestuinierster, moeder van 3, Psychologe en Natuurvoedingsdeskundige i.o.
Ik volg geen voedsel- of dieettrends, tel geen calorieën maar probeer 80 % met onbewerkte ‘whole foods’ te koken. De overige 20 % geniet ik van koffie, cake, kaas, wijn en meer.
Ik ben de initiatiefneemster van de site Fabulous Food Fan, mijn online keukentafel waar ik recepten, tips, fijne producten en leuke adresjes deel.
Alexandra Besel

Latest posts by Alexandra Besel (see all)