Bij Babette

Bij Babette

In Reviews, Uit eten/drinken by Lisanne van Veen

Love Potion, The Ex Boyfriend Eraser, Sisterhood… Zomaar wat titels van sappige Hollywood films? Welnee, dit zijn de namen van enkele van de meest geliefde theeën van Sarah Hawkin, eigenaresse van Tea Room ’Bij Babette’ aan de drukke en gezellige Kruisstraat.

Bij Babette

Elke thee heeft hier zijn eigen verhaal, welke de charmante Sarah met veel passie en plezier met haar gasten deelt. Naast heerlijke thee met een goed verhaal kun je hier terecht voor de beste scones uit de omgeving. Maar ook voor hemelse fudge, taartjes en sandwiches ben je hier op het juiste adres.

Bij Babette

De Engelse Sarah is altijd al gefascineerd geweest door thee. Nadat ze naar Nederland was verhuisd voor haar advertising-carrière besloot ze dat het roer om moest: ze wilde haar passie volgen en naar eigen zeggen niet langer haar ziel verkopen aan de oppervlakkige wereld van Advertising. Zo opende zij vier jaar geleden ’Bij Babette’.

Bij Babette

De naam refereert aan de film ’Babette’s Feast’, waarin een Franse vluchteling al haar gewonnen loterijgeld spendeert aan een feestelijk dankmaal voor haar onderdak-gevers. Een toepasselijke naam, want ook bij Sarah wordt je een een waar feestje voorgeschoteld wanneer je bijvoorbeeld de Afternoon Tea bestelt. Sarah legt uit: ’Een High Tea, zoals deze in Nederland bekend is, bestaat eigenlijk helemaal niet. De High Tea is van oorsprong een eenvoudig maal voor de arbeidersklasse welke werd genoten in de keuken, op hoge stoelen. Wat wij kennen een High Tea noemen lijkt meer op de Afternoon Tea, welke in het leven is geroepen door de Hertogin van Bedford in de 19e eeuw. In de namiddag kreeg zij vaak trek en omdat het soms nog lang kon duren tot het avondmaal werd geserveerd, vroeg zij de keuken om een lichte maaltijd’ te bereiden. De Afternoon Tea was geboren.

Bij Babette

Een lichte maaltijd kun je het bijna niet noemen, want met maar liefst drie gangen is de Afternoon Tea bij ’Bij Babette’ met recht een ’Feast’. We genieten eerst volop van onder andere sandwiches, parmezaan-cakes en rode peper-parfait.

Bij Babette

Bij Babette

De scones met clotted cream en huisgemaakte aardbeienjam die volgen zijn luchtig gebakken, en zelfs in de jam zit thee verwerkt! Er wordt Sisterhood bij geschonken, een lichte jasmijnthee met munt die met zijn naam pleit voor meer liefde en respect tussen vrouwen.

Bij Babette

Bij Babette

De Afternoon Tea wordt afgesloten met een selectie van mini desserts en cakes. Vooral de kruidige carrot cake en de thee truffels zijn heerlijk. Vergeet vooral niet een blok fudge mee naar huis te nemen, deze is schandalig lekker.

Bij Babette

Voor een traditionele Afternoon Tea met sympathieke, charismatische bediening is Bij Babette het perfecte adres in Haarlem. Alles wordt met veel liefde en hoge eisen bereid, en dit proef je terug.

 

Informatie over Bij Babette

Adres: Kruisstraat 31, 2011 PW Haarlem
Openingstijden: Dagelijks van 9:30 – 18:00 uur
Website: http://www.bijbabette.com
Facebook: https://www.facebook.com/babetteslunchandtearoom/ (neem eens een kijkje op de Facebook pagina van Bij Babette, ze post regelmatig updates over de hilarische teksten op het krijtbord dat je altijd buiten ziet staan).

Lisanne van Veen

Lisanne van Veen

Vinoloog at Wine Me Up
De Haarlemse Vinoloog Lisanne van Veen is een fanatieke thuiskok en verzorgt met haar onderneming Wine Me Up no-nonsense proeverijen op maat.
Lisanne van Veen

Latest posts by Lisanne van Veen (see all)