The Egg Store Haarlem

Eerst de kip en nu het Ei bij The Egg Store

In Food Events, Healthy Food, Nieuws, Uit eten/drinken by Lizzy Martin

Eieren zijn in deze tijd van het jaar overal. Gekookt, gekleurd, gevuld, van chocolade, karton en zelfs te vinden in de etalage van de kapper: met Pasen voor de deur is het een en al ei dat de klok slaat. Heel raar is dat natuurlijk niet. Eieren bevatten namelijk veel goede voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen en eiwitten maar zijn vooral heel erg lekker. Gebakken, gekookt, gepocheerd, geklutst, in een salade, op brood, of verwerkt in een taart: eieren zijn rock ´n roll in de keuken!

Classic Norwegian, The Egg Store

Classic Norwegian, The Egg Store

En dat is nou precies wat ze verdomd goed in de gaten hebben bij The Egg Store. Dit ontbijt-, lunch en gewoon-de-hele-dag-door-lekker-etenrestaurant, dat ‘s avonds op wonderbaarlijke wijze transformeert in Roast Chicken Bar, weet heel goed hoe ze het beste uit dat fijne eitje moeten halen. Je kan bij hen je eitje eten zoals jij het lekker vindt, maar ook gaan voor de creaties van de kok. Je moet hierbij denken als gerechten als de Egg Store Slider, een zacht broodje belegd met bijvoorbeeld pulled chicken, koolsalade, huisgemaakte cocktailsaus en een spiegelei erbovenop. Of aan de Eggsperience, een dik gesneden boterham waarop -bijvoorbeeld bij The Full Monty-  royale hoeveelheden roerei, worst, bonen en tomaat worden gedaan. En natuurlijk kan je ook de fantastische klassieker als Eggs Benedict of Florentine bestellen. Met van die warme, romige Hollandaisesaus. En desgewenst begeleid door een Bloody Mary. Wij van Haarlem Foodies hebben de gerechten uitgebreid getest en kunnen met onze hand op ons ei zeggen dat je bij The Egg Store echt aan het goede adres bent als je van eieren houdt. En lekker eten.

Als jij ook een fan van Het Ei bent, als je op zoek bent naar een relaxte plek om overdag te werken, als je graag buiten de deur ontbijt of gewoon zin hebt in een lunch vol met comfort food, dan is The Egg Store the place to be. Het restaurant met terras aan de Turfmarkt is open vanaf 10 uur ´s ochtends en in de zomer wordt dat zelfs vanaf 8 uur.

The Egg Store Paasbuffet

The Egg Store Paasbuffet

En aankomend Paasweekend biedt The Egg Store een geweldige gelegenheid om met al die gerechten eens kennis te maken: zowel op 1e als op 2e Paasdag kan je aanschuiven voor The Egg Store Buffet. Voor 25 euro pp en 12,50 voor kids tot 12 jaar, hoef je je dus niet meer druk te maken over de ideale Paasbrunch want die wordt gewoon verzorgd bij The Egg Store! Wel even reserveren.

En tenslotte zijn wij bij Haarlem Foodies blij dat er nu eindelijk een einde is gekomen aan de die eeuwige vraag: wat was er eerder, de kip of het ei? Dat is dus de kip. En nu dus het Ei.

The Egg Store Haarlem

The Egg Store Haarlem

The Egg Store (vanaf 17:00 Roast Chicken Bar)
Turfmarkt 26 zwart
Haarlem
Telefoon: 023 844 2271

Lizzy Martin

Lizzy Martin

Lizzy Martin (Oud-Beijerland, 1973) woont sinds 2004 in Haarlem, samen met haar man en haar tweelingzoons en is gek op koken, schrijven over koken, gintonic, intieme dineetjes, goede wijn, feestjes, het Spaarne, haar vrienden en gezin.
Lizzy Martin