Deliveroo Haarlem

Deliveroo getest door Haarlem Foodies: een mooie 8!

In Healthy Food, Nieuws, Producten, Reviews by Lizzy Martin

Deliveroo

Deliveroo

Deliveroo vroeg aan Haarlem Foodies of wij hun service wilden testen. Deze nieuwe bezorgdienst, die sinds 1 december actief is in Haarlem en daarvoor al in Amsterdam, probeert het namelijk net even anders te doen dan de andere eten-bezorgservices die er al zijn. Want waar je bij de JustEats en de Thuisbezorgds van deze wereld toch vooral pizza, shoarma, patat en sushi kunt bestellen, biedt Deliveroo eten in een hoger segment, waardoor je thuis restaurantje kunt spelen zonder de mise-en-place en de afwas.

Deliveroo heeft zelf koeriers in dienst, waardoor ze vooral eten bieden van restaurants waar tot dan toe alleen kon aanschuiven om te eten. In Haarlem kan je eten bestellen van onder andere Brick, Parck, Bos, Café Colette en The Yoghurt Barn. En de lijst met restaurants wordt steeds verder uitgebreid: onlangs zijn Brasserie Tour de France, Seymour en Back To Basics aan het aanbod toegevoegd. Kortom, voldoende reden om hun service eens onder een vergrootglas te leggen. Aan Haarlem Foodie Lizzy de schone taak.

Afgelopen zondag was het er een uitstekende dag voor: geen zin om te koken, koud en ongezellig weer en enorme trek in een goede hamburger. We -man, vrouw en 2 jongens van 9- besloten een diner via Deliveroo te bestellen bij de Thrill Grill.

Ik opende deliveroo.nl en ging aan de slag. Omdat we al besloten hadden om voor Thrill Grill te gaan, koos ik meteen voor dit restaurant en voerde onze bestelling in, om er later achter te komen dat ik voor dit restaurant geen bezorgtijd kon invoeren. De bestelling zou een half uur later bezorgd worden, maar omdat dit betekende dat we dan al om half zes al aan tafel moesten, besloot ik opnieuw te beginnen met invoeren, met een bezorgtijd van half zeven. Tot mijn verbazing bleek Thrill Grill ineens verdwenen uit het restaurantaanbod. Een telefoontje met de klantenservice van Deliveroo bood uitkomst: de site toont alleen de restaurants die op het door jou gekozen tijdstip kunnen bezorgen en  Thrill Grill had ervoor gekozen om op zondagavond slechts tot zes uur te bezorgen in verband met de drukte in hun restaurant. En dat is dus best iets dat je mag vermelden op de site. De dame aan de telefoon was overigens zeer vriendelijk en ik werd snel, zonder eindeloos keuzemenu, te woord gestaan.

Thrill Grill via Deliveroo

Thrill Grill via Deliveroo

We besloten dan maar gewoon wat vroeger te eten dus ik bestelde 4 hamburgers, 4 porties patat en wat sausjes om 17:15. De transactiekosten bleken 2,50 (een vast bedrag bij iedere bestelling) en betalen kon op drie manieren: via iDeal, Paypal of creditcard. Om 17:38, ruim binnen de beloofde bezorgtijd, stond er een vrolijke dame met een Deliveroo rugzak voor de deur met ons eten. En dat eten – dit stukje moeten de mensen van Deliveroo maar even overslaan want dit zegt niets over hun service – was ronduit slecht. De frietjes waren slap en lauw en de burgers te rauw en smakeloos. Een aanfluiting als je bedenkt dat Thrill Grill een project is van Robert Kranenborg en ook als je bedenkt dat Deliveroo binnen 23 minuten op de stoep stond: de frietjes moeten wel lauw zijn meegegeven.

Omdat 1 keer bestellen niet alles zegt, besloot ik ook nog een keer hun service rond lunchtijd te testen. Ik bestelde brood en soep bij By Lima, ook een recent toegevoegd restaurant, met een bezorgtijd van 12:15. Omdat Deliveroo adverteert met een kortingscode, wilde ik deze invoeren, maar dit bleek een hele klus. Normaliter voer je zo’n kortingscode in bij het afrekenen maar in dit geval moest ik bij “Mijn account” in de app een promotiecode invoeren, waarna deze automatisch wordt verrekend wanneer je je bestelling afrekent. Je moet het maar weten. Bij het afrekenen kwam ik ook tot de ontdekking dat de app alleen betaling via credit card en Paypal toestaat en dus niet via iDeal. Best wel onhandig allemaal. Want als je geen Apple-apparaat hebt, kan je dus geen kortingscode invoeren maar als je geen creditcard of PayPal account hebt, kan je dus niet afrekenen. Of je moet eerst eens PayPal account aanmaken maar of je daar op zit te wachten als je eten aan het bestellen bent?

By Lima lunch door Deliveroo

By Lima lunch door Deliveroo

Het eten kwam daarentegen weer stipt op tijd en met een glimlach. Dit keer had ik ook meer geluk met de kwaliteit van het eten want de soep was heet en lekker, het broodje kakelvers en de pompoenpannenkoeken met banaan en walnoot helemaal goed. Een klein lunch-feestje dus.

Mijn eindconclusie over de service van Deliveroo is dat ze daadwerkelijk iets anders te bieden hebben in de wereld van het bezorgen van eten. Het is heerlijk om kwalitatief goed eten te kunnen bestellen vanuit die bekende luie stoel. Zeker als je eens wat gezonds wil bestellen voor de lunch, dan is Deliveroo eigenlijk de enige service waar je terecht kunt. Ze maken hun bezorgtijden waar en de mensen waarmee ik contact had tijdens het testen, waren allemaal even vriendelijk en servicegericht.

Er zijn ook wel wat punten van aandacht: de site vind ik niet altijd even duidelijk als het op bezorgtijden aankomt, soms werkt het invoeren van een bestelling niet helemaal (zo probeerde ik een lunchbox bij Blender te bestellen maar kreeg ik het keuzemenu niet ingevuld vanwege een technisch probleem) en ook het invoeren van een kortingscode is een hele puzzel. Serieuze minpunten zijn de beperkingen van de app bij het betalen en dat de app niet beschikbaar is voor Android gebruikers. Vooralsnog kunnen alleen Apple-gebruikers de app installeren op hun telefoon of tablet en dan alleen betalen met hun credit card of Paypal. Bij navraag kreeg ik echter te horen dat er hard wordt gewerkt aan een Android app en aan uitbreiding van de betalingsmogelijkheden met iDeal via de bestel-app. Dus we mogen verwachten dat dit binnenkort allemaal in orde is.

Deliveroo bezorger

Deliveroo bezorger

Ik geef Deliveroo een mooie 8. Hun kernactiviteit, het bezorgen, hebben ze heel goed op orde, hun klantenservice is vriendelijk en hun concept klopt maar er er zijn nog wat randvoorwaarden die beter moeten. Ga zo door dus, wij van Haarlem Foodies hopen dat jullie bezorgers nog veel en lang door Haarlem fietsen!

 

Lizzy Martin

Lizzy Martin

Lizzy Martin (Oud-Beijerland, 1973) woont sinds 2004 in Haarlem, samen met haar man en haar tweelingzoons en is gek op koken, schrijven over koken, gintonic, intieme dineetjes, goede wijn, feestjes, het Spaarne, haar vrienden en gezin.
Lizzy Martin