Roast Chicken Bar & The Egg Store: Comfort Food op zijn best!

In Nieuws, Reviews, Uit eten/drinken by Lizzy Martin

Roast Chicken Bar Haarlem

Roast Chicken Bar Haarlem

Er zijn van die momenten in ‘t leven dat je hevig kunt verlangen naar simpel, pretentieloos maar hartverwarmend lekker eten. Bijvoorbeeld wanneer je een kater hebt na een stevig avondje stappen, of wanneer je na een harteloze dag op kantoor totaal verregend thuis komt. Wanneer je na een ochtend vruchteloos winkelen weer de bus naar huis wilt pakken, en al helemaal wanneer je jezelf enorm zielig vindt omdat je haar maar niet goed wil zitten of omdat je gedumpt bent door je grote liefde.

Voor al die momenten in het leven is er nu Roast Chicken Bar & The Egg Store aan de Turfmarkt. Dit restaurant, dat overdag onder de naam The Egg Store vooral gerechten met eieren en ‘s avonds alleen  geroosterde kip serveert, is sinds kort open en biedt nu precies dat simpele, pretentieloze maar hartverwarmende eten waar je soms zo hevig naar kunt verlangen. Comfort Food dus.

Eggs Benedict bij Roast

Eggs Benedict bij Roast

Samen met mijn zoon testte ik op een sombere vrijdagmiddag een dwarsdoorsnede van de kaart uit. We bestelden Eggs Benedict (gepocheerd ei met beenham en Hollandaise saus), The Hangover (een broodje met spiegelei, bacon en Gorgonzola-crème), een halve geroosterde kip en appelcompote.

Tijdens het wachten hadden we tijd om bij te praten met de twee eigenaars van Roast, Bas Lammersen en Michael Kras, die sinds augustus dit jaar bezig zijn geweest om het pand dat voorheen een winkel in schildersbenodigdheden herbergde, om te bouwen tot een stoer maar toch sfeervol restaurant. De heren zijn bij het ontwikkelen van de gerechten vooral uit gegaan van wat ze zelf graag aan “comfort food” eten. En dat is dus geroosterde kip geworden, een aantal klassieke eiergerechten, een selectie aan stoere borrelhappen en een mooie selectie aan gins voor bij de tonic. En bij alle gerechten is het motto: simpel maar verdomd goed.

En wat blijkt? De heren weten precies hoe je simpel maar verdomd goed eten moet serveren. De eieren die we kregen waren hetzij perfect gepocheerd of gebakken, de broodjes vers, de Hollandaise saus was een dik en romig dekentje over het warme ei en de kip….ah. De kip was zoals geroosterde kip moet zijn: heet, goed gekruid maar niet te overdadig, voorzien van een schijfje citroen en sappig van binnen. En gelukkig kregen we geen mooi wit gesteven servetten maar gewoon geblokte theedoeken om onze handen en gezicht mee af te vegen want zo’n perfecte kip eet je natuurlijk met je handen. Erbij kregen we ook nog eens pittige huisgemaakte tomatenmosterd, een koud glas bier en muntthee voor mijn zoon. We smulden.

Kaneelbroodje

Het Kaneelbroodje bij Roast

De kok had echter nog een kleine troef achter de hand om zowel mijn zoon als ikzelf volledig knock-out mee te krijgen en dat was het warme, kleverige kaneelbroodje dat hij na alle kippige en eierige heerlijkheden voor ons op tafel zette. Ook dit was comfort food op zijn best. We gingen knorrend van tevredenheid weer naar huis.

Daarom heb ik als Haarlem Foodie ook maar 1 advies na mijn bezoek aan Roast Chicken Bar en The Egg Store: laat je nat regenen, dump je geliefde, misdraag je op kantoor, zorg voor een gigantische kater en ga daarna met de bus naar de Turfmarkt. Ik weet zeker dat je je daarna weer helemaal goed voelt.

 

 

 

Roast Chicken Bar & The Egg Store
Turfmarkt 26 ZW, Haarlem
http://www.roastchickenbar.com/
Maandag t/m zaterdag open van 08:00 tot 01:00 en zondag van 10:00 tot 01:00

 

Lizzy Martin

Lizzy Martin

Lizzy Martin (Oud-Beijerland, 1973) woont sinds 2004 in Haarlem, samen met haar man en haar tweelingzoons en is gek op koken, schrijven over koken, gintonic, intieme dineetjes, goede wijn, feestjes, het Spaarne, haar vrienden en gezin.
Lizzy Martin